Пасажирам радять вивчати навколишнє оточення в літаку / фото ua.depositphotos.com

Колишній пілот Ганс Маст, який зараз працює туристичним агентом, розкрив своє золоте правило польоту, яке, на його думку, може врятувати життя пасажира у випадку надзвичайної ситуації в літаку.

Маст радить пасажирам завжди вивчати навколишнє середовище в літаку перед зльотом. Зокрема, варто вивчити, де знаходиться найближчий аварійний вихід, а також скласти подумки "карту", як туди дістатися в разі аварійної ситуації, пише Daily Mail.

"Як тільки я сідаю в літак, я завжди звертаю увагу на найближчий аварійний вихід, рахуючи кількість рядів сидінь між моїм місцем розташування і цим виходом", – поділився своїм досвідом експерт.

Відео дня

Маст пояснив, що часто не ігнорований етап підрахунку рядів неймовірно важливий, якщо кабіна наповниться димом і видимість погіршиться. Крім того, якщо видимість буде обмежена, пасажири можуть шукати кольорові вогні вздовж проходу, які вказують, де знаходиться вихід.

При цьому пілоти і бортпровідники рекомендують пасажирам знайти найближчий аварійний вихід відразу ж при посадці, не чекаючи, поки стюардеси почнуть демонстрацію правил безпеки. Адже хоч це і малоймовірно, пілоту може знадобитися ініціювати евакуацію ще до такої демонстрації.

До слова, за результататм дослідження, проведеного в 2008 році Грінвічським університетом, пасажири, що сидять найближче до аварійних виходів, мають більше шансів вижити в разі аварії, тому що вони можуть евакуюватися швидше, ніж ті, хто сидить далі. 

Водночас, експерти не радять бронювати місця в аварійному ряду пасажирам, які фізично не в змозі відкрити двері літака.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти розповіли, як підвищити свої шанси на виживання в авіакатастрофі. Зокрема, зробити це можна за допомогою правильного підбору гардероба і ще декількох корисних звичок.

Крім того, стало відомо, на яких місцях в літаку у пасажирів більше шансів вижити при авіакатастрофі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.