Як вижити в авіакатастрофі / фото ua.depositphotos.com

На думку авіаекспертів, на деяких місцях на борту літака у пасажирів більше шансів вижити в авіакатастрофі. Додатково підвищити шанси на виживання можуть ще кілька простих речей.

Як пише The Sun, зробити це можна за допомогою правильного підбору гардероба і ще декількох корисних звичок.

Правильний одяг

Однією з найважливіших речей у літаку є взуття, і ви не повинні знімати його під час посадки. Дослідження Boeing показало, що половина авіакатастроф відбувається під час зльоту і посадки. У разі аварії вогонь або розбите скло можуть перекрити прохід, через що буде важко вибратися босоніж. 

Відео дня

Крім того, рекомендується вибирати закрите взуття на низькому ходу, замість відкритих босоніжок або взуття на підборах.

Також краще уникати одяг з легкозаймистих матеріалів і мішкуватий одяг, тому вам слід вибирати наряд з бавовни або вовни замість поліестеру або нейлону, а також більш вузькі штани замість вільних суконь.

Відсутність гострих предметів в кишенях

Пілот Boeing порадив пасажирам завжди виймати гострі предмети з кишень. Причина в тому, що ви можете пошкодити аварійний затвор, якщо на вас щось гостре. Крім того, ці предемети можуть поранити і вас.

Рахуйте місця до найближчого аварійного виходу

Бажано порахувати кількість сидячих місць між вами і найближчим аварійним виходом. У разі аварії, якщо буде погана видимість, ви зможете направити себе та інших до виходу.

Не сплітайте пальці в "позі дужки"

Те, як ви виконуєте "позу дужки" (brace position), може вплинути на ваше виживання, так як переплетення пальців може сильно травмувати вас. У надзвичайних ситуаціях пасажирів просять покласти голову між колінами, склавши руки над головою, щоб захистити потилицю, і у багатьох є спокуса при цьому переплести пальці, щоб утримувати руки на місці – краще покласти руку на руку. У такому випадку, якщо щось впаде на руку/голову, одна рука захистить іншу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.