Поради, як заощадити на рейсах Ryanair / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Марина Григоренко

Авіаперевізник Ryanair відомий своїми бюджетними тарифами на польоти. Проте експерти з подорожей поділилися кількома порадами, як можна заощадити ще більше коштів та уникнути додаткових зборів.

Як пише Mirror, незважаючи на те, що Ryanair – одна з найуспішніших авіакомпаній у світі з точки зору кількості пасажирів і її поточного зростання, туристи не завжди в захваті від отриманого досвіду, коли подорожують саме з цим перевізником.

Редактор Which? Travel Рорі Боланд розповів, що "авіакомпанія має шалений вибір різних тарифів, з різними додатками та додатковими послугами, через що пасажирам може бути важко зрозуміти, який варіант насправді найдешевший". Він поділився кількома порадами, як заощадити ваші кошти.

Відео дня

"Декілька простих порад включають вибір стороннього туристичного страхування. Також завжди дозволяйте своєму банку обробляти будь-яку конвертацію валюти для рейсів, ціна яких не здійснюється в фунтах (для туристів з Британії) – тарифи Ryanair часто набагато менш конкурентоспроможні. Її тарифи коливаються від "базових" до "Flexi Plus", але ми виявили, що мандрівникам краще додавати вручну такі послуги, як-от вибір місця та багажу, до основного тарифу, оскільки це часто дешевше", – наголосив він.

Також ви можете відмовитися від автоматичного обмінного курсу Ryanair, але вам потрібно знати, де шукати цю кнопку. Спочатку натисніть "Хочете дізнатися більше про наш гарантований обмінний курс?". Потім ви побачите повідомлення про те, що ви можете відмовитися від конвертації компанії, знявши позначку. Проте перед цим звіртеся з курсом вашого банку, щоб точно переконатися, що заплатите менше. 

Ще одна важлива порада – не відмовляйтеся від місць не поруч із друзями. Як і в більшості бюджетних авіакомпаній, вам потрібно буде доплатити, якщо ви захочете вибрати місця, щоб бути з іншим членом вашої групи. Якщо ви цього не зробите, немає гарантії, що ви зможете сидіти разом. При цьому, згідно з останніми даними Which?, близько 66% пасажирів, які не заплатили за вибір місць, у підсумку сиділи з рештою своєї групи.

Також туристами радять не обирати "гнучкий тариф". Однією з додаткових пропозицій Ryanair є тариф Flexi Plus. Переваги полягають у праві змінити рейс без комісії, можливості вибору місця з більшим простором для ніг, швидкому контролі безпеки та можливості взяти ручні поклажі. Проте ця опція може суттєво вдарити по вашому гаманцю.

У вас також може виникнути спокуса вибрати "звичайний тариф" для вашої подорожі, який включає пріоритетну посадку, ручну поклажу та безкоштовний вибір стандартних місць, але у підсумку це не завжди буде дешевше. 

Беріть менше сумок: краще візьміть одну вагою 20 кг, ніж дві по 10 кг. Якщо ви не переживаєте за "пріоритетну посадку", можливо, буде дешевше зареєструвати одну 20-кілограмову валізу, а не брати дві ручні поклажі по 10 кг і пріоритетну посадку.

Інші поради туристам: коли краще бронювати квитки

Усі люблять заощаджувати гроші. Оскільки авіаперельоти – не завжди найдешевший варіант для подорожі, є один "лайфхак": бронюйте квитки у неділю. Вони обійдуться на до 13 відсотків дешевше, ніж квитки, заброньовані в п'ятницю.

Крім того, зверніть увагу на час вильоту. За статистикою, рейси з 9:00 до 15:00 найрідше скасовуються.

Вас також можуть зацікавити новини: