Розмір туристичного збору для іноземців не зможе перевищувати 208,65 гривень / фото УНІАН

1 січня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з якими в Україні діють нові ставки туристичного збору.

Якщо раніше розмір туристичного збору залежав від вартості номеру, то тепер він залежить від мінімальної зарплатні, повідомляє прес-службі Мінекономрозвитку. Таким чином, для українських туристів збір становитиме до 0,5%, а для іноземних - до 5% від мінімалки.

Читайте такожУ Венеції можуть ввести новий податок для туристів

Відео дня

"Водночас, Мінекономрозвитку звертає увагу на те, що в абсолютному вимірі в 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів. Граничні розміри туристичного збору цілком відповідають світовій практиці. Ставки різняться від 1 до 9 євро. Наприклад, в Римі він становить від 3 до 7 євро в залежності від класу готелю", - йдеться у повідомленні.

Зазаначається, що остаточний розмір туристичного збору встановлюватиметься кожною окремою сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту.

Як повідомляв УНІАН, Україна з 1 січня 2019 року підвищує вартість оформлення електронних віз до 85 доларів.