У Києві на День міста відкрили пішохідно-велосипедний міст.

Його особливістю є не тільки велодоріжки і красиві панорами, а й скляна підлога. Окремі ділянки мосту зроблені зі скла, і крізь них видно місто знизу.

У різних містах світу є не менш цікаві споруди зі скляними підлогами. Мало хто знає, але на Тауерському мосту в Лондоні є скляні секції. Якщо піднятися на пішохідну частину мосту на висоту 44 метри, можна побачити, наприклад, як розводиться проїжджа частина мосту внизу.

Читайте такожНовітні спецефекти випробували на відвідувачах скляного мосту у Китаї (відео)

Головний символ Куала Лумпура – це височенні вежі Петронас, які з’єднує скляний міст. Sky Bridge знаходиться між 41 і 42 поверхами та вважається найвищим 2-поверховим мостом у світі. Скляний майданчик відкрили у найвищому хмарочосі Бангкоку Mahanakhon. На висоті 314 метрів відкриваються неймовірні краєвиди столиці Таїланду.

У Китаї чимало скляних мостів, одним із найбільш вражаючих є Міст віри. Знаходиться він на висоті 1400 метрів у горах національного парку Тянмень. Чи не найбільш екстремальним є міст-підкова у Гранд-Каньйоні в США. Grand Canyon Skywalk завис просто над прірвою на висоті 200 метрів.

У Сеулі нагорі хмарочоса Lotte World Tower знаходиться оглядовий майданчик зі скляною підлогою. Її незвичність у тому, що спочатку підлога тьмяна, але потім стає прозорою.