Ілюстрація / REUTERS

Банкрутство туроператора Thomas Cook загрожує туристичною катастрофою Іспанії. В найближчий зимовий сезон іспанські курорти не дорахуються, за попередніми прогнозами, близько 1 млн 400 тис. туристів. Іспанія буде горіти.

Британський туроператор був одним з найбільших постачальників іноземних туристів на іспанські курорти. Після його банкрутства в цьому зимовому сезоні по всій Іспанії будуть закриті не менше півтисячі готелів, пише ВВС.

Читайте такожСлідом за британською турфірмою Thomas Cook про банкрутство оголосила її німецька "дочка"

Відео дня

Збитки іспанського туристичного сектора попередньо оцінюються в кілька сотень мільйонів євро. Точні цифри можна буде назвати лише по завершенні сезону. Канарські острови, один з провідних регіонів Іспанії за кількістю виїзних туристів взимку, одними з перших встигли відчути на собі негативні наслідки припинення роботи туроператора.

Місцевий готель Fuerteventura Princess вже закрився. У готелю був ексклюзивний контракт з Thomas Cook, згідно з яким майже стовідсоткова заповнюваність готелю повинна була бути гарантована туроператором.

В цілому, за прогнозами, Канари не зможуть взяти в цьому році близько 400 тис. туристів, яких повинен був відправити на відпочинок туроператор. Також фахівці побоюються, що близько 3,5 тис. осіб, працевлаштованих в туристичному секторі на Канарах, і зовсім позбудуться роботи.

Негативні наслідки закриття Thomas Cook відчули на собі й інші іспанські регіони. Останнім часом у туристичному секторі країни спостерігається стабільна стагнація. Кілька попередніх років іспанська туризм переживав стабільне зростання, а цей рік стане першим за останні шість років, коли це зростання або буде взагалі припинений, або залишиться на мінімальних темпах.