Китайський коронавірус може серйозно вплинути на туризм у всій Азії / Фото REUTERS

Смертельний коронавірус, що спалахнув в Китаї і вже поширився за його межі, не міг не вплинути на туристичну індустрію, причому не тільки в цій країні, але і по всій Азії. Однак епідемія – не єдиний критерій, що визначає безпеку країни для мандрівників.

Читайте такожВлада Бразилії не скасовуватиме карнавал через коронавірус

Глобальний туристичний портал Big 7 Travel назвав найбільш безпечні для відвідування країни Азії, базуючись на розробленому фахівцями з управління ризиками подорожей International SOS огляді ризиків для здоров'я та безпеки за напрямками в 2020 році. Головним чином оцінювалися загрози, яку становлять для мандрівників такі фактори, як політичне насильство, соціальні заворушення, насильницька і дрібна злочинність. Пов'язані зі здоров'ям ризики також зіграли свою роль у рейтингу, але ситуація може ще змінитися з урахуванням розвитку коронавіруса.

Відео дня

Найбільш безпечні для відвідування країни Азії в 2020 році

1. Південна Корея. З усіх азіатських країн на карті тільки п'ять були оцінені як такі, що мають «низький медичний ризик подорожі», серед них і Південна Корея. Якісна медична допомога доступна по всій країні, тому тут існує низький ризик інфекційних захворювань.

2. Японія. В першу чергу експерти відзначають низький рівень насильницької злочинності в цій країні та злочинів на расовому чи політичному ґрунті, а також слабку ймовірність громадянських заворушень. Крім того, в Японії вкрай рідко трапляються перебої з громадським транспортом.

3. Тайвань. Дослідження показало, що в цій країні служби безпеки та екстреної допомоги ефективні, а інфраструктура – надійна. Терористичні акти вкрай рідкісні, а рівень насильницьких злочинів низький за світовими стандартами.

4. Макао. Цей регіон, відомий своїми казино і сучасною архітектурою, є одним з найбезпечніших для відвідування в Азії в 2020 році. Оскільки місто наполегливо працює над розвитком своєї туристичної індустрії, уряд Макао прагне також гарантувати максимально низький рівень злочинності.

5. Гонконг. Незважаючи на зростаюче занепокоєння з приводу присутності коронавіруса в Гонконзі, це досить безпечне місце для подорожей. Ризики грабежів і тероризму тут оцінювалися як вкрай низькі, тоді як найбільшу загрозу для мандрівників являли кишенькові злодії і можливість стихійного лиха.

Читайте такожНазвано найпопулярніші туристичні міста світу

6. Сінгапур. Міжнародне дослідження показало, що Сінгапур є азіатською країною з «середнім ризиком безпеки подорожей». Такі країни можуть періодично відчувати політичні хвилювання, протести і зростання рівня дрібної злочинності порівняно з країнами з низьким рівнем ризику. Однак Сінгапур залишається досить безпечним місцем для мандрівників завдяки своїй інфраструктурі.

7. В'єтнам. Ця країна з «середнім ризиком для безпеки подорожей» займає досить високий рейтинг як безпечна країна для відвідування в Азії завдяки якісній медичній допомозі від окремих постачальників і надійним екстреним службам. Водночас на рейтинг країни впливає невеликий ризик харчових або водних захворювань, особливо для західних мандрівників.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше в Японії тисячі туристів заблоковані на круїзному лайнері через коронавіруса.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.