Жінка з Польщі була незадоволена поїздкою до Єгипту через росіян / фото УНІАН

Жінка з Польщі обрала місцем свого осіннього відпочинку Шарм-ель-Шейх, Єгипет, і швидко розчарувалося у своєму виборі. Причиною стало засилля росіян у курортній країні, йдеть в її листі редакції Onet.

"Хоча я чула про велику кількість російських туристів, сонце, тепло, пляжі та басейни спокусили мене полетіти на Синайський півострів. … Російський вплив в Єгипті було помітно вже в аеропорту, в залі прильоту в основному чути цю мову. Вийшовши на вулицю, я побачила багато туроператорів, які тримали таблички з написами російською і дивилися на нас, сподіваючись, що, можливо, ми ті туристи, на яких вони чекають", – зазначила вона.

Жінка була обурена тим, що все у країні підготовлено до прийому саме громадян країни-агресора: персонал готелів і гіди знають російську, але не англійську, і всіх людей слов’янської зовнішності сприймають за росіян, у місцевих барах та клубах грає російська музика. 

Відео дня

"При поселенні в готелі мене вкотре прийняли за росіянку, як і всю нашу групу… Дарма, що всі ми давали на реєстратурі польські паспорти, адже працівник мав внести наше громадянство в систему. Він бачив, що документи на латинському алфавіті. Повернувши мені паспорт, він простягнув картку номеру з конвертом, набитим інформацією про курорт. Все російською. Тоді я огризнулася. Я сказала, що не розумію ці ієрогліфи, і попросила англійську версію. … Зрештою нам надрукували 20 примірників англійською, і ми сором’язливо пішли до призначених нам кімнат", – жаліється жінка.

Жінка також розповіла про випадок, коли місцеві гіди і торговці помилково заявляли, що були б раді відвідати Польщу, якби не війна в цій країні.

"Після якої війни? Обурювалися всі туристи. … Місцевий мешканець стояв на своєму, вважав, що йому краще відомо і що Польща воює з Росією. Мені хотілося пакувати валізи та їхати додому. … Він, на жаль для себе, не продав жодної путівки. Ми всі пішли обурені! Ситуація повторилася в розпал свят. Пакуючи сувеніри, продавець запитала, звідки я. Я відповіла, що з Польщі. Мені відповіли зі зневагою: "Ви воюєте з Росією". Я не витримала, кинула все і пішла. Це було занадто!", – каже туристка.

Самі росіяни, за словами Емілії, на курортах поводяться зухвало і грубо. А деякі намагаються приховати від іноземців, що вони з Росії, ігноруючи їх.

"Одного вечора я йшла по курортній зоні, шукаючи клуб. До нас з подругою раптом підійшли двоє росіян з телефонами, налаштованими на селфі, і сказали, що хочуть зі мною сфотографуватися. Я їх прогнала. Вони дуже здивувалися і почали питати, чому. Моя подруга знає російську, тому почала пояснювати, що ми з Польщі, що ми не хочемо з ними мати нічого спільного, що вони були агресором у війні. Знаєте, якою була їхня відповідь? Але ми боремося за мир, проти Польщі ми нічого не маємо, ви круті. Більше в клуб ми не ходили, потрапили в бар, де на квадратний метр було десять росіян. Грала російська музика, співали, сміялися і веселилися. Тоді я зрозуміла, що немає місця, куди я можу піти і не слухати цю мову", – резюмує жінка. 

Інциденти з росіянами в Єгипті

Цього літа російський турист загинув під час нападу акули в Червоному морі біля Хургади. Це інцидент викликав хвилю зловтіхи і жартів. 

Зрештою цю акулу вбили. Влада Єгипту також вирішила виставити в музеї забальзамоване цієї акули.

Вас також можуть зацікавити новини: