Саудівська Аравія пускатиме вакцинованих туристів \ фото REUTERS

Влада Саудівської Аравії дозволить відвідувати країну за туристичними візами з 1 серпня тим, хто пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу.

Для цього потрібно надати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу одним з чотирьох схвалених в країні препаратів: Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca або Pfizer/BioNTech.

"З 1 серпня знімається обмеження на в'їзд до королівства для володарів туристичних віз, які пройшли вакцинацію. Їм не потрібно буде проходити обов'язковий карантин", - йдеться в повідомленні Мінтуризму Саудівської Аравії в Twitter.

Відео дня

Читайте такожТуристичний бум після локдауну: ЗМІ дізналися, чим Україна привабила туристів з Саудівської Аравії

Саудівська Аравія видавала туристичні візи з вересня 2019 року по березень 2020 року. За цей період візи отримали 400 тис. осіб. Влада припинила їх видачу через пандемію коронавірусу, передає kommersant.

Зазначимо, що українська авіакомпанія SkyUp Airlines у серпні запускає низку рейсів до Саудівської Аравії з Києва та Львова.

Зокрема, авіакомпанія літатиме до Саудівської Аравії за таким розкладом: "Київ-Даммам-Київ" з 3 серпня, рейси щовівторка.

"Київ-Джидда-Київ" з 8 серпня, рейси по четвергах і неділях. 

"Київ-Ер-Ріяд-Київ" з 4 серпня, рейси в Ер-Ріяд щосереди та щосуботи, рейси до Києва щочетверга та неділі. 

"Львів-Даммам-Львів" з 5 серпня, рейси в Даммам по четвергах, рейси до Львова по п'ятницях. 

Вас також можуть зацікавити новини