Румунія вводить карантин для прибуваючих у країну \ фото ua.depositphotos.com

Румунія запровадила обов’язкову вимогу надавати результати ПЛР-тестів на коронавірус для туристів, які приїжджають з країн з високим рівнем зараження, серед них і Україна.

Читайте такожРумунія продовжила заборону на в’їзд іноземцямПро це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Mediafax.

Міністр охорони здоров’я країни Нелу Татару оголосив, що туристи, які приїжджають до Румунії на термін до трьох днів із країн з високим ризиком, можуть в'їхати в країну з негативним ПЛР-тестом, зробленим не пізніше ніж за 48 годин до поїздки.

Відео дня

Якщо мандрівники в’їжджають на триваліший термін, вони повинні пройти 14-денний карантин незалежно від наявності негативного тесту.

На восьмий день карантину можна зробити тест, і якщо він виявиться негативним, то карантин завершується достроково на десятий день.

Рішення набуває чинності з 7 жовтня. До списку увійшли понад 50 країн, окрім України ризиковими вважаються також США, Франція, Британія, Іспанія, Молдова, Угорщина, Грузія.

Відзначимо, оскільки Румунія входить до ЄС, потрапити туди зараз можуть лише окремі групи громадян України, в яких на це є законні вагомі причини.

Новини по темі