фото прес-служби

Унікальний музейний комплекс Музею історії запорізького козацтва буде повністю відремонтований та модернізований. Про це заявив голова Запорізької обладміністрації Олександр Старух.

Цей комплекс охоплює історію Запоріжжя від мезоліту до XX сторіччя. У музеї зберігаються 63 пам’ятки археології та історії. Однак з 2015 року музей не приймає відвідувачів через аварійний стан будівлі.

фото прес-служби

За словами Старуха, цього року з’явилася реальна можливість реконструкції та відновлення роботи музею завдяки ініціативі Президента Володимира Зеленського, в рамках якої буде оновлено 150 культурних об’єктів країни.

Відео дня

«Хортиця - справжнє національне надбання. Це місце, де зберігається генетичний код кожного українця, - зазначив голова ОДА. - Треба діяти та зробити острів справжньою перлиною всієї України. Хортиця має бути сучасним простором для культури, туризму, духовності, відпочинку. Комфортним та безбар'єрним середовищем для кожного».

Першим кроком відновлення Хортиці буде ремонт Музею історії запорізького козацтва. Також місцева влада ініціює діалог щодо того, якою має стати Хортиця.

фото прес-служби

«Це буде відверта розмова, в якій зможуть взяти участь всі охочі. Як кажуть, нічого для нас без нас. Найближчим часом ми оголосимо формат обговорення», - повідомив голова ОДА.

Нагадаємо, у березні презентували проєкт «Великої реставрації», що стане частиною президентської програми «Велике будівництво». За словами координатора програми, заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, протягом трьох років буде відновлено 150 пам’яток культури, включно з дорогами до них та іншої інфраструктурою.