Управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області оприлюднило відомості про стан виробничого травматизму на підприємствах регіону.  Статистика змушує задуматись: з початку року під час нещасних випадків на виробництві травмовано 252 працівники,  дев'ятнадцять із них — смертельно. Порівняно січнем - жовтнем минулого року людей, які не повернулись з роботи, побільшало майже вдвічі.

Якщо в попередні роки нещасні випадки на виробництві найчастіше траплялись на будівництві, то 2011-го сумнівна пальма першості перейшла до сільського господарства та переробної галузі.

За словами начальника управління  Держгірпромнагляду у Вінницькій області Анатолія Коваля, серед головних причин зростання травматизму на виробництві — порушення правил техніки безпеки робітниками, їх непідготовленість в питаннях охорони праці. А також низький рівень культури безпеки праці на виробництві загалом.

Відео дня

Не в останню чергу погіршення ситуації спричиняє й нехтування власниками підприємств вимог чинного законодавства з питань охорони праці. Такі “капіталісти” або скорочують відповідні служби взагалі, або ж вони існують в комерційних структурах формально. До того ж в разі загибелі працівників на роботодавців не поширюється практика матеріального відшкодування родинам втрати годувальника.