Наразі розмови ведуться про можливий склад миротворчої місії / фото УНІАН

Представник президента України у ВР Ірина Луценко заявляє, що контингент миротворчої місії ООН на Донбасі може становити 30 тис. осіб, серед яких 20 тис. безпосередньо «блакитних шоломів» та ще 5 тис. поліцейських.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила журналістам у Києві.

За її словами, важливим питанням після створення Об’єднаного штабу буде його координація та співпраця з ймовірною миротворчою місією ООН на Донбасі

Відео дня

Читайте також"Буде жахлива різанина" - експерт попередив про можливу провокацію РФ через миротворців

«Запропоновано і на сьогоднішні йде розмова, це не офіційні дані, але йде розмова про можливий контингент з 30 тис. військових, серед яких 5 тис. може бути поліція, 20 тис. можуть бути «голубі шоломи», власне, ті миротворчі війська та деяка частина має стати на кордон між Україною та Росією», - зазначила Луценко.

«Розмови ведуться про можливий склад миротворчої місії, що ця місія буде складатися з країн, які не входять до жодного безпекового союзу», - додала представник президента.

Вона наголосила на важливості того, щоб «майбутня миротворча місія була розгорнута на всій окупованій частині Донбасу не тільки для захисту СММ ОБСЄ, а й щоб стати на неконтрольовану ділянку кордону на Донбасі , щоб припинити просування зброї на українську територію».