Потужні морози і снігопади не тільки паралізували дороги на Донеччині та Луганщині, але і принесли чимало клопоту українським військовим. В суботу через сніг зірвалася евакуація чотирьох поранених бійців.

Читайте такожДоба на Донбасі: ЗСУ знищили двох бойовиків у відповідь на обстріл своїх позіції поблизу Новотошківського

Напередодні в їхню машину ворог потрапив протитанковою керованою ракетою. Один з наших військових - загинув. І так щодня, йдеться в сюжеті ТСН.

23 січня на Донбасі зник український військовий. Згодом з'ясувалося, що боєць 79 бригади - знаходиться по той бік лінії фронту. Так само - менше, ніж за місяць - в руках бойовиків опинилися ще двоє бійців Збройних сил України.

Український солдат Андрій Качинський потрапив у полон напередодні новорічних свят. Окупанти миттєво перетворили його в керовану міну в інформаційній війні. Московський кореспондент господарськи показує йому Донецьк. Гостинно плескає по плечах, називає Андрюхою і переконує, що в ОРДЛО поважають українську мову і українських письменників.

"Тарас Шевченко, Тарас Григорович. Дивись, Андрюха, не облитий ні фарбою, не зламаний. Зараз будеш розмовляти українською, ніхто тебе прикладом не заб'є тут", - каже пропагандист.

Важко уявити, що може протиставити сільський хлопець під тиском професійної обробки в найкращих традиціях КДБ. Фахівцям знадобилося не багато часу, щоб одержати потрібну реакцію від полоненого.