В МЗС Чехії засудили візит свого депутата-комуніста в окупований Донецьк / Скріншот

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршічек засудив візит депутата чеського парламенту від Комуністичної партії Чехії і Моравії Зденека Ондрачека в окуповану Росією частину Донецької області.

Читайте такожГлави МЗС Чехії та Данії відвідають Донбас

Про це глава МЗС Чехії повідомив у мікроблозі Twitter. "Депутат Ондрачек ганьбить Чеську Республіку. Чеська Республіка офіційно не була представлена під час цього візиту. Окрім відео з цим "успіхом", я не знаю, яка була мета цієї подорожі", - заявив Петршічек.

Відео дня

Глава чеського МЗС зробив цей допис, прокоментувавши розміщене у мережі відео, на якому видно, як Ондрачека в Донецьку на червоній доріжці зустрічає один із ватажків "ДНР" Денис Пушилін. Під час його прибуття лунав гімн Чехії.

Своєю чергою посол України в Чехії Євген Перебийніс подякував Петршічеку за засудження "візиту" Ондрачека до окупованого Росією Донбасу.

"Це образливо, коли хтось порушує міжнародне право і прикривається дружнім прапором і гімном дружньої до України Чехії", - наголосив Перебийніс.

Посол висловив сподівання, що й чеський парламент засудить такі дії Ондрачека.

Як повідомлялося, у Чехії завершується судовий розгляд у справі солдата збройних сил Еріка Ешту, обвинуваченого в тероризмі за участь у бойових діях на боці так званої «ДНР» на сході України.