пункт пропуска мариуполь / Фото УНИАН

Як поінформували УНІАН у прес-службі РНБО, про це Турчинов сказав у ході наради з питань пропускного режиму через лінію зіткнення в зоні АТО.

У нараді взяли участь керівники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України.

«На пропускних пунктах у зоні АТО з 7 липня поточного року буде запроваджена електронна система пропускного режиму», - зазначив Турчинов, пояснивши, що для отримання перепусток громадянам не потрібно буде безпосередньо контактувати з тими, хто надає дозволи.

Відео дня

Читайте такожПорошенко озвучив умову введення жорсткішого пропускного режиму в зоні АТО

За словами секретаря РНБО, заяву можна буде подати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк у координаційних центрах, "залишивши заявку в спеціальній скриньці".

Заявки громадян автоматично перевірятимуться в базах силовиків щодо «скоєння кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях чи співпраці із сепаратистами». «У випадку підтвердження цієї інформації причетних до злочинів арештовуватимуть під час перетину блокпостів», - наголосив Турчинов, додавши, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку, отримавши відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости за наданням лише паспорта громадянина України.

Читайте такожУ Кіхтенка пропонують скасувати спецперепустки для в'їзду та виїзду з окупованого Донбасу

На переконання Турчинова, "нова система пропускного режиму в зоні АТО буде дієвою та ефективною і дозволить як повністю позбавитись черг на пропускних пунктах, так і подолати корупцію під час видачі перепусток".