коминтерново / youtube.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони Степан Полторак заявив на брифінгу.

“Учора вони намагалися спровокувати Збройні сили на порушення Мінських угод. Вони дуже добре підготувалися, увійшли в цей населений пункт та ще у декілька населених пунктів східніше Комінтернового. Розгорнули там активну діяльність, провокували наші Збройні сили. А коли ми поставили питання перед ОБСЄ, і група ОБСЄ туди потрапила, то вони відразу вивели всю техніку і близько 20 своїх людей переодягнули під мирне населення, ці люди залишились там”, - сказав Полторак.

Читайте такожВ АП заявили, що не всі бойовики залишили Комінтернове: деякі ховаються серед мирних жителів

Відео дня

Також він додав, що всі ці дії ворога викликали в українських ЗМІ панічні настрої - “все пропало, треба наступати”. Ворог розраховував, що Збройні сили піддадуться паніці і розпочнуть наступ на Комінтернове для того, щоб звинуватити Збройні сили в порушенні Мінських угод.

“Ми витримали цю ситуацію, ми не здали жодного населеного пункту і ми контролюємо ситуацію. На сьогодні ситуація в зоні Маріуполя контрольована”, - запевняє Полторак.

Міністр додав, що, на жаль, і окремі українські політики підштовхували військове керівництво до того, щоб воно піддалось на провокації ворога.