REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Читайте такожРосія розгорнула засоби РЕБ на кордоні з Україною (фото)

"Противник продовжує використовувати українську територію для випробування новітніх розвідувальних вогневих комплексів із залученням кадрових військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації", - сказав він і додав, що при цьому значно зросла ефективність вогню і скоротився час на коригування вогню артилерії та мінометів.

Відео дня

За словами Скібіцького, це стало можливим завдяки введенню до складу артилерійських підрозділів груп безпілотних літальних апаратів, поверненню з курсів підготовки при Михайлівській школі артилерії командного складу артилерійських підрозділів, а також розширенню діяльності на тимчасово окупованих територіях України кадрових офіцерів та курсантів Збройних сил Росії.

Представник розвідки зазначив, що з 23 по 29 серпня зафіксовано 15 випадків застосування БПЛА. Найбільше розвідка у повітряному просторі велася бойовиками в Авдіївці, Пісках та Широкиному.

Крім того, ГУР МОУ продовжує відслідковувати діяльність новітніх засобів розвідки російського виробництва на території України. Зокрема, в районі Луганська 23 серпня було зафіксовано мобільний комплекс радіоелектронної розвідки "Свет-КУ", 25-27 серпня в районі Донецька, біля населеного пункту Спартак, було виявлено діяльність комплексу радіорозвідки "Інфауна", а 27-28 серпня для протидії безпілотникам сил АТО в районі Авдіївки було задіяно комплекс "Шиповник-Аеро".