Турчинов зазначив, що українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок / УНІАН

Про це він сказав під час наради з військовим керівництвом антитерористичної операції в районі Світлодарської дуги, повідомили УНІАН в прес-службі РНБО.

«Четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли наших позицій з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії та мінометів крупного калібру. За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний «рекорд» - понад 800 за добу», - зазначивТурчинов, перебуваючи на передових позиціях 54-ї бригади, яка витримала наступ ворога.

Читайте такожПосадка вертольота у заметіль: в мережі показали евакуацію поранених на Світлодарській дузі бійців до Дніпра (відео)

Відео дня

Він додав, що наші військові контратакували, просунулись вперед та зайняли нові позиції, «які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони».

«Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат», - наголосив секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу АТО, вже кілька днів поспіль найгарячішою точкою залишається напрямок Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське.