У Кремлі заявили, що такі питання потрібно прояснювати в Міноборони РФ / фото bbc.com

У Кремлі заявили, що треба «прислухатися» до Міноборони РФ про те, що Віктор Агєєв не є російським військовим, а не до його матері, яка заявляє протилежне. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Я не думаю, що ця тема має якесь відношення до зустрічі з Трампом. Щодо тверджень я запрошую вас все ж таки прислухатися до заяви Міноборони і, якщо є якісь питання, прояснювати там», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи є взяття у полон Агєєва перед зустріччю з Трампом доказом російської присутності на Донбасі, оскільки його мати заявила, що її син - російський контрактник-спецпризначенець.

Читайте такожІз затриманим російським військовим проводяться слідчі дії - Полторак

Відео дня

Він додав, що через дипломатичні канали захищаються законні юридичні інтереси російських громадян за кордоном.

«У щоденній своїй діяльності Кремль цим не опікується, але ніяких сумнівів бути не повинно - все, що законом пропонується щодо захисту інтересів, буде реалізовано», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання про можливий обмін Агєєва.

Як повідомляв УНІАН, російський контрактник Агєєв був затриманий українськими військовими у складі ДРГ бойовиків, яка була знешкоджена 24 червня під Жолобком Луганській області.

Мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили журналістам, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Розвідник Агєєв 1995 року народження потрапив у полон 24 червня у результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ і розвідгрупи бойовиків «ЛНР».

28 червня в Міноборони РФ заявили, що захоплений у полон в Луганській області росіянин Віктор Агєєв в минулому році «звільнився в запас».

«Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у збройних силах РФ. Згідно з обліковими даними Міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу у ЗС РФ, після якої ще в травні 2016 звільнився в установленому порядку в запас. Інформація про нібито вступ в подальшому Віктора Агєєва на військову службу за контрактом є вигадкою», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на другій сторінці військового квитка Агєєва «є запис, що він звільнений у запас в травні 2016 року».

«У військовому квитку був би запис про вступ Агєєва на військову службу за контрактом у ЗС РФ, яку українські спецслужби через незнання не встигли намалювати», - додали у Міноборони РФ.