Віталій Кім / скріншот

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім прокоментував загрозу вторгнення та блокади Миколаєва.

Свою думку з цього приводу він висловив у своєму новому відеозверненні.

Кім підтвердив слова мера Миколаєва Олександра Сенкевича, що місто до цього готується.

"Ми очікуємо, тому що повинні бути готові до всього, і все копаємо. Але перспектив їхнього нападу не проглядається, в тому числі, тому що мародерити немає чого, там все розбомблено, все погано, всіх вивезли. Чого нападати? Вмирати просто. Так хоча б вмираєш за телевізор або холодильник. Це для них зрозуміла мотивація. А коли вмираєш просто, не сильно вони хочуть, тому кучкуються, стоять, переміщаються, погрожують. Як звичайно. По суті, час працює на нас, до нас все під'їжджає, ми готуємося, ми стали досвідченішими, ми тепер більше вміємо, більше знаємо, люди обстріляні, тому ситуація напружено контрольована", – заявив він.

Також Кім пояснив проблему, що виникла з водою у Миколаєві, і чому не варто сильно розраховувати на її появу:

"Місце, де треба полагодити, знаходиться в сірій зоні, в 3-4 кілометрах між нашими та орками. В принципі, з ними домовляйся, не домовляйся, це лінія вогню – неможливо туди виїхати та лагодити, постійні бої йдуть. Навіть якщо ми їх відіб'ємо, зробимо, орки в будь-який момент в іншому місці можуть підірвати цю трубу. Не розраховуйте. Пощастить – буде вода у кранах, не пощастить – буде вода у баклашках. Не треба робити з цього точку, що це можливо зробити, а ми не робимо. Це не так, але перспектива своєрідна. Гірше, якщо вони світло нам вимкнуть".

Нагадаємо, мер Олександр Сенкевич заявив, що Миколаїв чекає нападу або облоги міста росіянами.

Вас також можуть зацікавити новини: