ЗСУ звільняють Харківську область / фото Суспільне Харків

Військовий експерт Юрій Федоров прокоментував успішний український контрнаступ у Харківській області та пояснив, чому ЗСУ вдалося за лічені дні прогнати ворога із захопленої ним території.

Про це він розповів в ефірі ФЕЙГІН LIVE.

"Найпростіша і найбільш лапідарна характеристика того, що сталося в Харківській області, це називається терміном "каскадне обвалення фронту", - говорить експерт.

За його словами, ЗСУ продемонстрували творчий підхід і під час планування операції, й під час її реалізації.

"Якщо подивитися на співвідношення сил, з боку РФ угруповання нараховувало до 12 батальйонно-тактичних груп. Той факт, що вона була розгромлена протягом 5 днів, свідчить про нову військову тактику", - пояснив Федоров.

Він додав, що всі карти боїв свідчать про те, що українські військові виходять до кордону з РФ. Це сталося завдяки тому, що Україна змогла зосередити війська у потрібний час і в потрібному місці. За його словами, розвідка тут зіграла одну з вирішальних ролей. А РФ "прохлопала" цей момент.

Крім того, під час контратаки ЗСУ відмінно продемонстрували взаємодію піхоти, артилерії та авіації, каже військовий експерт. Також були стрімкі темпи наступу, під час яких противник розгублений і не може належним чином підготувати сили для відбиття.

Нагадаємо, на півдні та в Харківській області триває контрнаступ ЗСУ. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюма, бої тривали в Куп'янську – важливому залізничному сполученні окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: