ЗСУ просуваються повільно заради зменшення втрат / фото з соцмереж

Збройні сили України поступово звільняють від окупантів Херсонську область, а неспішність пов'язана з тим, що наша армія не схожа на російську і береже свої міста та людські життя.

Про це розповів "Апострофу" спікер міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, боєць ЗСУ Михайло Макарук.

Він підтвердив, що просування на херсонському напрямку є, вже звільнено низку населених пунктів.

Відео дня

"Але - так, ми просуваємося повільними темпами. З тієї причини, що ми ж не м*скалі - ми не будемо стирати населені пункти з лиця землі, класти тисячами своїх цивільних і військових", - сказав Макарук.

Показовими, на його думку, є бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ, коли ЗСУ зберегли особовий склад, відійшовши на заздалегідь підготовлені позиції. Ворог же там зазнав значних втрат і не може досі відійти від них. Боєць підкреслив, що під час тих боїв ЗСУ знищили три танкові батальйони окупантів, що не дозволило їм захопити ще що-небудь важливе в стратегічному плані.

"Покласти три танкові батальйони за районний центр, купу піхоти! Це "геніальність" армії. Дай бог рашці побільше таких полководців!", - іронічно додав він.

Раніше в Херсонській ОВА заявили, що втрата цього регіону стане для окупантів великою політичною поразкою, тому вони концентрують максимум зусиль для утримування захоплених територій.

Напередодні в британській розвідці повідомили, що війна в Україні скоро увійде в нову фазу, з важкими боями вздовж лінії фронту протяжністю близько 350 кілометрів, що тягнеться на південно-західному напрямку від околиць Запоріжжя до Херсона, паралельно річці Дніпро.