Росія не може використовувати свою бойову масу у повній мірі / фото прес-служба Міноборони України

Росіяни намагаються виправити проблеми, які раніше стримували її вторгнення, шляхом географічної концентрації бойової потужності, скорочення ліній постачання і спрощення управління і контролю.

Про це йдеться у звіті британської розвідки в Twitter МО країни.

Росія, як і раніше, стикається зі значними проблемами. Вона була змушена об'єднати і передислокувати виснажені і розрізнені підрозділи з невдалих наступів на північному сході України.

Відео дня

Багато з цих підрозділів, ймовірно, страждають від ослаблення бойового духу.

Недоліки в тактичній координації росіян залишаються, констатують розвідники.

Відсутність навичок на рівні підрозділів і непостійна підтримка з повітря не дозволили Росії повною мірою використовувати свою бойову масу, незважаючи на локальні поліпшення.

Війна в Україні: оновлені дані

Тривають наступальні дії РФ у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Армія РФ завдає авіаційних, ракетних ударів та здійснює артилерійські обстріли об’єктів цивільної та військової інфраструктури в глибині території України, позицій наших військ вздовж лінії зіткнення та у прикордонних районах. Продовжується перегрупування та посилення угруповань військ окупантів.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уражено десять повітряних цілей: один літак та девʼять БПЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та чотирнадцять автомобілів.

Вас також можуть зацікавити новини: