Експерт відповів, на що звернути увагу під час зведення ліній оборони / фото instagram.com/libkos

Сили оборони зробили правильний вибір, ухваливши рішення будувати власну лінію фортифікацій, заявив військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник в ефірі телемарафону.

"Минулого року ми зробили акцент на контрнаступальній операції. Я не погоджуюся з низкою аналітиків, які вважають, що ми програли цей контрнаступ. Ні, адже щонайменше великий плацдарм у лінії Суровікіна ми прорубали – 10 на 10 кілометрів, ми його тримаємо. Тільки по одній артилерії ми з травня по вересень минулого року був поставлений абсолютний рекорд – понад 3600 стволів знищено", – сказав Черник.

Він також додав, що попри це, російська лінія оборони виправдала себе у повному обсязі. Тому Україна має звести подібну лінію для захисту від військових РФ. 

Відео дня

Крім того, Черник зазначив, що українські війська зможуть використовувати для своїх потреб і лінію Суровікіна, якщо вдасться її захопити. 

"Все буде залежати від того, в якого типу вони пережили ушкодження. Але історія знає безліч випадків, коли одні й ті ж позиції переходили з рук у руки, дообладнувалися і противник вже використовував ці укріплення. Не маю сумніву, що ту ж Азовсталь у Маріуполі противник повністю переобладнав для нашого потенційного контрнаступу", – зазначив експерт. 

Україна будує власну лінію оборони: що відомо

Раніше повідомлялося, що Кабмін виділив 1,3 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку.

Натомість під Авдіївкою Україна не має потужної лінії оборони, переконані журналісти The New York Times. Зокрема, вони повідомили, що лінії траншей, які вирили Сили оборони на цьому напрямку, не мають додаткових укріплень, які могли б уповільнити російські танки та допомогти захистити основні дороги та важливі висоти.

Вас також можуть зацікавити новини: