Олександр Коваленко назвав причину виходу українських воїнів з Крохмального / колаж УНІАН зі скріншотів

Українські воїни вийшли з населеного пункту на сході нашої держави - мова йде про село Крохмальне (Харківська область), оскільки не могли там ефективно вести оборонні дії.

Наші захисники наприкінці минулого року перейшли до іншої фази ведення оборони, розповів у понеділок, 22 січня, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі каналу "Київ24". "За умови, що основна логістична артерія, вона давно вже була перерізана, але саме Крохмальне, воно майже повністю було зруйновано. І займати там позиції, для того, щоб ефективно вести оборону, Сили оборони України, просто вже не могли", - сказав співбесідник.

Експерт зазначив, що воїни перейшли у зовсім іншу фазу ведення бойових дій "з майже листопада-грудня 2023 року". "… Її сенс у тому, щоб завдавати максимального ураження ворогу, тобто виснажувати його. І ця тактика, вона полягає у тому, що ми не чіпляємося за якусь позицію, якщо ця позиція нам невигідна через кількість, які ми зазнаємо", - пояснив Коваленко.

Відео дня

За його словами, для української сторони "важливо, щоб саме утримання цієї позиції дозволяло завдавати максимальну кількість втрат ворогу". "І Крохмальне станом на сьогодні, в цій локації, воно не дозволяло нам вести оборонні дії", - підкреслив оглядач.

Ось яке Крохмальне (Харківська область) - карта / скріншот

У центрі уваги Крохмальне - Україна відбивається від росіян, це варто знати

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 21 січня йшлося, що російські окупанти захопили Крохмальне. Пізніше начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України - підполковник Володимир Фітьо, сказав, що це село було повністю знищене, і там не було цивільних.

Раніше ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий говорив, що, якщо американська влада не виділить Києву десятки мільярдів доларів допомоги на 2024 рік, то наші сили будуть вимушені перейти в оборону.

Вас також можуть зацікавити новини: