На одному з напрямків фронту можливі потужні атаки з боку загарбників, попередив Олег Калашніков / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти перегруповуються та готуються до нових атак на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє керівник прес-служби 26 артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков в ефірі телемарафону. "Ми очікуємо його потужних атак як на північному, так і на південному фланзі. На сьогодні сказати, що є в нього якісь поповнення ще не можна. Я так розумію, що втрати ворог все ж таки намагається компенсувати. Однак, він раніше зібрав тут доволі значну кількість і військових, особового складу і техніки. Тому, в нього є ще сили і потужності нас атакувати", - пояснив спікер.

Крім того, за словами Калашнікова, російські війська продовжують застосовувати на цьому напрямку техніку. Щоправда, в невеликій кількості. РФ намагається кулаком вдарити в одну точку нашої оборони, прорвати її та закріпитися. Але окупантам це не вдається.

Відео дня

"Найбільша атака ворога, яку ми спостерігали за останній місяць, це було близько роти - 10 танків та БТРів. Сказати, що це дуже багато, не можна. Адже сьогодні працює аеророзвідка, БПЛА. І коли ми бачимо, що десь він групується, створюється угруповування, звичайно ми туди наносимо вогневе ураження. Тому в нього немає змоги зібрати значний ударний кулак", - сказав Калашніков.

Також, за його словами, комплектація російських підрозділів на цьому напрямку збільшилася в порівнянні з літом 2023 року.

"Підрозділи ворога, які знаходяться на Бахмутському напрямку, укомплектовані приблизно на 50%. Влітку укомплектування було в районі 30%. У листопаді ми спостерігали, як ворог комплектує підрозділи бойовими машинами, артилерією, готуючись до більш активних дій. Тобто вони не повністю укомплектовані, не все нове в них. Однак, у ворога все ж таки є можливості механізовано нас штурмувати", - каже Калашніков.

Російсько-українська війна триває - що треба знати

Радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ Сил оборони у 2023 році залишив певний негативний осад. Він зазначив, що були деякі тактичні помилки, і про це говорять і військові, і політичне командування.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що новий контрнаступ України може розпочатися вже навесні, одразу після того, як повністю вичерпається наступ російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: