Бахмут росіяни постійно обстрілюють / фото УНІАН

Бахмут Донецької області вже 10 місяців називають найгарячішою точкою фронту. Російські окупанти мріють, що ось-ось візьмуть місто. Та українські оборонці мужньо контролюють населений пункт.

Який вигляд мав Бахмут до приходу сюди "русского мира", розповіли в сюжеті ТСН. Це місто - одне з найкрасивіших на Донеччині, з алеєю троянд. 

Як розповідає кореспондентка, раніше Бахмут був хорошим містом для життя, яке російське військо перетворило на випалену землю з поодинокими перехожими на вулицях та у дворах. 

Населений пункт окупанти обстрілюють усіма можливими видами озброєння, тут весь час з-під уламків дістають загиблих та поранених. Росіяни ледь не щодня заявляють, що от-от візьмуть "Артемівськ", маючи на увазі наш Бахмут. 

У 2014 році місто 5 разів намагалися штурмувати терористи, але не вдалося. Відтоді 6 липня щороку відзначали день звільнення. У 2016-му йому повернули історичну назву - Бахмут. 

Вже у травні полиці магазинів у Бахмуті спорожніли. По гуманітарку люди бігають під обстрілами, взимку варять їсти на вогні просто у будинках. 

У промисловому місті серед перших - завод шампанських вин. Ходить легенда, що шампанське встигли сховати й вивезти із підземних шахт. 

Але попри все, Україна бореться за Бахмут. Місцеві жителі живуть у мороку - без світла, тепла, інтернету, але нікуди не їдуть. Тут важко, але місто все одно залишається під контролем ЗСУ.

Ситуація у Бахмуті

Напередодні командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що РФ відправила найбільш підготовлені підрозділи "вагнерівців" для штурму Бахмута.

Запеклі бої за місто точаться з літа, та ЗСУ міцно тримають оборону міста-фортеці. У ЗСУ переконують, що на сьогодні немає рішення про виведення українських військових з Бахмута.

Зеленський 28 лютого наголошував, що інтенсивність боїв біля Бахмута наростає, але підготовка українських військових для звільнення окупованих Росією земель триває.

Вас також можуть зацікавити новини: