Ще одна краъна ЭС дасть грошы на снаряди для Украъни / фото facebook.com/ukroboronprom

Німеччина вирішила долучитись до ініціативи Чехії, яка передбачає закупівлю 800 000 боєприпасів для України. Про це в Берліні заявив речник німецького уряду Штеффен Хебештрайт, пише Tagesschau.

"Федеральний уряд вносить тризначну мільйонну суму в чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України", – зазначив речник.

Водночас він не назвав ні точну суму, яку країна виділить на снаряди для України, ні подробиць закупівлі.

Відео дня

Варто зазначити, що Чехія знайшла поза межами ЄС 800 000 боєприпасів, більше половини з яких становлять 155-міліметрові, які можуть бути відправлені Україні за рахунок фінансування охочих країн. Прага готова бути посередником у постачанні снарядів.

Зброя для України

Низка країн ЄС вже заявила про готовність приєднатись до ініціативи Чехії. Так, Бельгія вирішила виділити 200 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала за підсумками саміту в Парижі заявив, що 15 країн готові приєднатися до ініціативи, яка покликана відповісти на нестачу боєприпасів.

Водночас українські військові збираються отримати перші із сотень тисяч 155-мм артилерійських снарядів у рамках міжнародних зусиль з постачання іноземних запасів, оскільки зусилля США з відправки додаткової допомоги залишаються висячими в Конгресі.

Вас також можуть зацікавити новини: