Окупанти біля Часового Яру намагаються сформувати умови для великого наступу / фото t.me/mod_russia

Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко вважає, що російські окупанти готуються до масштабних наступальних дій у другій половині 2024 року.

На його думку, не, що ми сьогодні можемо спостерігати біля Часового Яру, ще не пік їхніх наступальних можливостей.

"Саме на другу половину 2024 року вони планують влаштувати як мінімум дві наступальні операції - на Часів Яр та Купʼянськ. Другорядною ціллю для них буде лінія від Марʼїнки на Вугледар. Також вони спробують просуватись в Запорізькій області. Зокрема, в районі Роботиного", - розповів він в ефірі Еспресо.

Відео дня

Коваленко стверджує, що зараз ворог намагається створити буфер безпеки для своїх військ біля Іванівського.

"Сьогодні окупанти біля Часового Яру намагаються сформувати умови для великого наступу. Зокрема, захоплення Іванівського, Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Особливо це стосується Кліщіївки та Андріївки, адже таким чином вони намагаються створити для себе буфер безпеки для свого південного флангу з Іванівського", - пояснив експерт.

Війна в Україні - ситуація на фронті

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати російських окупантів в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне, що на Донеччині. Наразі там триває оборона, а інколи й контрнаступ. Про це заявив офіцер Легіону Свободи Сергій Воронов.

Вас також можуть зацікавити новини: