ЗСУ готуються до контрнаступу / фото Генштабу

У Запорізькій області російські окупанти готуються до евакуації в населених пунктах, що знаходяться поблизу лінії фронту.

"Ті населені пункти, які знаходяться поблизу лінії фронту, там ворог починає підготовчі роботи щодо евакуації. Наприклад, в місті Енергодар вони роздають листівки і збирають анкети дітей, які будуть евакуюватись, і вони намітили цю евакуацію на приблизно п’яте число травня", - повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, також в населених пунктах поблизу міста Токмак Запорізької області їздять ворожі військові автівки з гучномовцями і проводять оголошення, де рекомендують евакуюватися до тимчасово окупованих Мелітополя або Криму.

Відео дня

Крім того, попередження йдуть з боку Херсонської тимчасово окупованої області, де по телевізору вони агітують до евакуації.

Проте мер Мелітополя відмітив, що в самому місті наразі про евакуацію не йдеться, а навпаки "ворог посилює там зараз свої позиції".

"У ворога паніка, ворог готується до оборони тимчасово окупованої Запорізької області, але з іншого боку намагається попередити цивільних про те, що (український – УНІАН) контрнаступ точно буде. На сьогодні в них паніка і вони готуються до виходу з тимчасово окупованої території", - сказав Федоров.

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові знають про всі плани росіян на найближчий період, тобто перед контрнаступом.

У НАТО впевнені, що Україна готова повернути ще більше територій на тлі підготовки до великого контрнаступу. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив: "Я впевнений, що тепер вони будуть в змозі звільнити ще більше земель".

В естонській розвідці заявили, що РФ спробує зірвати контрнаступ Збройних сил України.