Сьогодні вночі у Сватовому стався вибух у приміщенні колишної автостанції / фото Сергій Гайдай

В результаті нічної "бавовни" у тимчасово окупованому Сватовому Луганської області було ліквідовано біля 200 солдат російської армії.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі інформаційного телемарафону, коментуючи питання про оперативну ситуацію та "бавовну" на Луганщині.

"Можу сказати що достатньо влучно десь ця "бавовна" відбувається. Тому що чітко вона відбувається в якихось готелях або гуртожитках, або в інших приміщеннях, де якраз компактно проживають представники російської армії. В них великі втрати за останній час. Тільки сьогодні вночі у Сватовому стався вибух у приміщенні колишної автостанції, потім там зробили готель. І десь біля 200 солдат російської армії там загинуло", - сказав Гайдай.

Відео дня

Він додав, що загарбники на тимчасово окупованих територіях Луганщини готуються до оборони, глушать інтернет та мобільний зв’язок і посилюють перевірку серед місцевих мешканців.

"По великому рахунку зараз ми бачимо, що вони стягують війська до лінії фронту, готуються до оборони. Готуються ретельно, але склади так само взриваються і з боєкомплектом в них можуть бути так само певні проблеми. Окупанти дуже-дуже активно зараз глушать повністю весь зв’язок - як мобільний, так інтернет, і ретельні перевірки роблять місцевому населенню", - підкреслив Гайдай.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі, 18 вересня, внаслідок вибуху в приміщенні колишнього автовокзалу в Сватовому були ліквідовані й поранені російські військові, котрі там проживали. Сергій Гайдай тоді не назвав кількість втрат окупантів, але показав фото, на якому можна побачити повністю зруйновані будівлі.

Сьогодні в Луганській ОВА також повідомили, що в області російські окупанти будують оборонні споруди, через значні втрати під час відступу з Харківщини продовжують збирати чоловіків по вулицях. Через відсутність інтернету місцеве населення майже не володіє поточною інформацією на фронті, тому окупанти не втрачають можливості маніпулювати громадською думкою.

Вас також можуть зацікавити новини: