РФ зібрала достатньо ракетного озброєння різного типу для масованої атаки / скріншот

Військовий експерт групи "Інформаційний спротив"  Олександр Коваленко прокоментував сьогоднішній ракетний удар по Києву. Він розповів, чим саме РФ могла бити по українській столиці, і попередив, що удари можуть повторитися.

"Те, що в Києві пролунали вибухи раніше ніж зазвучав сигнал повітряної тривоги, може говорити тільки про те, що система оповіщення не встигла спрацювати вчасно. Таке можливо тільки за умови малої відстані підльоту ракети, тобто, ракети летіли з РБ (Білорусі - УНІАН)", - написав у своєму Telegram Коваленко.

Експерт зазначив, що для удару по столиці з Білорусі потрібна ракета з великою швидкістю, щоб та максимально швидко пролетіла. На думку Коваленка, РФ могла використовувати 9М723 ОТРК "Іскандер".

Відео дня

"Таким чином, можна припустити, що була застосована балістична ракета або з поліпшеними характеристиками, або гіперзвуковий Х-47М2 "Кинджал". Але у випадку з "Кинджалом" в повітряному просторі РБ повинен був бути Міг-31К. а він не злітав. Виникає питання - а чи не іранські?", - зазначив Коваленко.

Він також заявив, що РФ зібрала достатньо ракетного озброєння різного типу для масованої атаки. А тому Коваленко попереджає про небезпеку. Він не виключає, що сьогоднішній удар по Києву був лише "розігрівом" перед масованою атакою.

Удар по Києву: що відомо

14 січня у Києві прогриміла серія вибухів. Рашисти атакували місто ракетами. Після цього в КМВА підтвердили потрапляння в інфраструктурний об'єкт. Крім того, мер Києва повідомив про уламки ракети, які впали на нежитлову будівлю.

Також вже відомо, що окупанти влучили в будинок в Київській області під час атаки на столицю України. Відзначається, що вибухом вибило скло в сусідніх будинках. У ЗСУ розкрили деталі сьогоднішньої атаки і відзначили, що у наших Повітряних сил немає ефективних засобів і щодо виявлення балістичних ракет, і щодо їх знищенню.

Вас також можуть зацікавити новини: