РФ стала частіше обстрілювати Україну / фото wikipedia.org

Росія ледь не щодня атакує українські міста останнім часом, зокрема під обстріл потрапляє й Київ. Раніше інтервали між обстрілами були 10-12 днів. 

Як пояснив в інтерв'ю "Обозревателю" майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, у РФ справді скорочуються ресурси, але вона здатна виготовляти близько 40 ракет на місяць. Пауза, яка була перед початком масованих обстрілів - саме той термін, щоб виготовити ці ракети.

"На залишках ракети, що прилетіла в Умань, було маркування, з якого видно, що вона була виготовлена у першому кварталі цього року", - каже Гетьман.

Відео дня

За його словами, а от підрахувати кількість "Шахедів" у Росії неможливо - їх може бути кілька сотень або тисяча. "Деякі досягають цілі, але подивіться, як працює наша протиповітряна оборона, особливо навколо Києва. Навколо столиці знищуються всі об’єкти, які летять", - каже майор запасу ЗСУ.

Також він відповів на запитання, коли може бути новий масований обстріл української території Росією:

"Коли вони знов будуть готові до масованого обстрілу? Якщо вони не вирішать використовувати під нуль все, що в них залишилося із ракетного озброєння й будуть виготовляти по 40-50 ракет щомісяця, то для підготовки до нової потужної атаки їм потрібен іще місяць".

Атака на Київ 4 травня 2023 

У Києві та в Київській області ввечері 4 травня була оголошена повітряна тривога. Спочатку з'явились повідомлення про роботу ППО.

Згодом з'явилась інформація про збиття безпілотника у центрі столиці. Як з'ясувалося пізніше, це був наш "Байрактар", який втратив керування.

Потім мер Києва Кличко повідомив про вибухи і пожежу в Солом’янському районі столиці, вогонь згодом приборкали - там упали уламки БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: