Експерт висловився про терміни закінчення війни з РФ / фото Ivan Kulekha

Україна має два роки, щоб спокійно закінчити розв'язану Росією війну.

Як відзначив письменник і політтехнолог Михайло Шейтельман, пов'язано це з майбутньою можливою зміною Адміністрації президента США.

"Відразу попереджаю всіх нас, що у нас є два спокійних роки для цієї війни, щоб її закінчити. З точки зору підтримки США. Коли зміниться Адміністрація, якщо вона зміниться, ось тут вже почнеться дійсно новий політичний розклад, – зазначив він. – Нам важливо, що все закінчиться, поки ця адміністрація... Я не кажу, що прийдуть якісь дивні люди. Просто інші".

За словами Шейтельмана, росіяни "тягнули" з Херсоном, тому що розраховували на якісь позитивні для себе зміни за результатами виборів до Конгресу США.

"Як примітивно потрібно мислити політичному керівництву Росії, щоб думати, що дійсно якісь дивні люди прийдуть до влади у Америці, і все зміниться. Їм подзвонять і скажуть: "Так, звичайно, ми вам за Херсон все обіцяємо". Вони і правда на це розраховували... Те, на що розраховувала Росія, – повний міф. Існуюча тільки в їхніх головах конструкція".

Проміжні вибори до Конгресу США 2022: що повідомлялося

Нагадаємо, проміжні вибори в Конгрес пройшли 8 листопада.

Вибори визначать, хто отримає партійну більшість у верхній палаті Конгресу США – республіканці або демократи. Остаточні результати стануть відомі лише в грудні.

Попередньо, Республіканська партія може встановити контроль над Палатою представників Конгресу. При цьому демократи зможуть уникнути "розгрому" на виборах на тлі падіння рейтингу нинішнього президента Джо Байдена.