Експерт каже, що окупанти бояться контрнаступу ЗСУ у Херсонській області / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Росіяни зводять додаткові лінії оборони на лівому березі Херсонської області - так вони готуються до запланованого контрнаступу ЗСУ. 

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив військовий експерт Владислав Селезньов. Наразі, за його словами, окупанти не такі впевнені у власних силах:

"Вони вже не настільки впевнені, що річка Дніпро як природна перешкода зупинить контрнаступ, тож перестраховуються".

Крім того, у регіоні активно працюють партизани й розвідники, які наводять цілі для українських бійців, а ті завдають ударів по військових об'єктах та логістичних хабах.

"Є певні досить вагомі передумови до того, що не лише Херсон, який уже повернувся під контроль українських Сил оборони, а й інші регіони півдня Запорізької та Херсонської областей повернуться під контроль України", - запевнив Селезньов.

Ситуація у Херсонській області

9 листопада у Міноборони РФ повідомили, що російські війска залишають Херсон та правобережжя області. Згодом окупанти підірвали мости на Херсонщині та Миколаївщині.

11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Зеленський того ж дня у своєму відеозвернення підтвердив, що Херсон звільнено. Також повідомлялося, що деокуповано все правобережжя Херсонської області.

Зеленський, який 23 березня 2023 року відвідав Херсонську область, заявив, що на звільненій території Херсонщини понад 50 сіл майже повністю зруйновані російськими окупантами.

Через постійні ворожі обстріли населених пунктів Херсонської громади жителів закликають евакуюватися.

Вас також можуть зацікавити новини: