Хто може впливати на Путіна? / Скріншот

Військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ та консультант комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Іван Ступак вважає, що лише лідери Туреччини та Китаю здатні якось вплинути на Путіна.

Про це він розповів в ефірі ТСН, коментуючи ситуацію з полоненими захисниками Маріуполя, над якими окупанти мають намір провести показовий суд.

"Ми знаємо, що жодна міжнародна організація не може повпливати на Путіна або на якусь його вертикаль. Ні ООН, ні ОБСЄ, ні Червоний Хрест. Я бачу таку історію, що тільки дві людини у світі, які можуть особисто повпливати на Путіна. Це - керівник Китаю Сі Цзіньпін та глава Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган", - заявив Ступак.

За його словами, президент РФ поважає згаданих вище світових лідерів, він зацікавлений у їхньому захисті.

"Це дві особи, які можуть йому зателефонувати й сказати: "Володю, давай зав'язуй", - каже військовий експерт.

Раніше в українській розвідці попереджували, що на День Незалежності України окупанти планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове "судилище" над полоненими захисниками "Азовсталі".

Страта українських військовополонених в Оленівці

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії у смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. В результаті була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені, виведені з заводу "Азовсталь".

Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. За даними російської сторони, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома.

Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом, з метою приховування воєнних злочинів, дискредитації Збройних сил України, зриву постачання зброї. Вони вимагають від Організації Об'єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста негайно відреагувати на теракт і направити на територію колонії інспекційну місію.

Вас також можуть зацікавити новини: