Обстріл Новолуганського потрапив на відео / скріншот

Місцева жителька зафільмувала обстріл російськими окупантами мирного селища Новолуганське на Донеччині.

Відео у себе на сторінці в Facebook опублікував радник голови МВС Антон Геращенко.

"Як нахабно та цинічно росіяни і їхні маріонетки вбивають ні в чому не винних українців. У той час як у Кремлі транслювали постановочний запис Радбезу РФ, на мирне українське селище Новолуганське обрушився вогняний смерч. На відео, знятому пенсіонеркою, трагічні кадри звірячого, нічим не виправданого артилерійського обстрілу мирного населеного пункту. Чергового військового злочину РФ, яких за ці 8 років не порахувати", - написав Геращенко.

За його словами, вибух, що потрапив на відео, став причиною загибелі українця Романа Широкого, який працював у гаражі.

"І вбило його не НАТО, а російський снаряд або міна, випущений з російської ж гармати або міномета. Дякую сміливій українській жінці за те, що під обстрілом, не боявшись смерті, задокументувала на відео цей військовий злочин", – додав Геращенко.

Жінка, яка зняла обстріл, за кадром коментувала те, що відбувається:

"Потрапили нам в газопровід ... Во падлюки! Луплять по нашому будинку. Скоти ... Загорівся у нас газ. Он, бачите?... Напевно, дах мені побили. Тварюки".

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння. Один військовий загинув, ще шестеро – поранені та  травмовані.

Вас також можуть зацікавити новини: