Новини Маріуполя / фото УНІАН

Ніч в Донецької області з 28 лютого по 1 березня пройшла неспокійно. Маріуполь і Волноваха залишаються під контролем України, але ситуація непроста. Голова Донецької ОДА Павло Кириленко розповівши про ситуацію в області.

За його словами, Волноваха майже знищена. ЗСУ контролюють місто, але ворог постійно його обстрілює. Зруйновано багато будівель, евакуйовано близько 30 осіб, ще близько 100 поїхали самостійно.

"Приблизно о 5 ранку були обстріли в районі Новоселівки третьої, цивільне населення не постраждало. У Верхньоторецькому частково жителі відновили електропостачання своїми силами. Без електропостачання залишаються Тоненьке, Північне, Водяне, Невельське та Новоселівка Друга. У Красногорівці о 01:50 було випущено 12 снарядів АГС", – заявив голова ОДА. 

Відео дня

Також вранці почалися обстріли в напрямку Луганського. Постраждалих цивільних немає.

У Маріуполі перебиті лінії електропередач, місто без електрики. Ремонтники під обстрілами відновлюють інфраструктуру, щоб Маріуполь отримав потрібну електроенергію.

Про це мер Маріуполя Вадим Бойченко сказав під час телемарафону

"Ми 5 днів отримуємо артобстріли по житлових масивах. Нас б'ють з важкої артилерії, нас накривають "Градами", нас б'ють авіацією. Ми маємо руйнування інфраструктури мирної - школи, будинки. Є багато поранених, є вбиті мирні - жінки, діти", - сказав він.

"Це ті "визволителі", які йдуть звільняти російськомовне населення. Це - не визволителі. Це - російські нацисти, які влаштовують сьогодні геноцид українського народу", - додав Бойченко.

За його словами, сьогодні на обороні Маріуполя і країни стоять "кращі сини своєї Вітчизни". "Це Національна гвардія, полк "Азов" і ЗСУ, які сьогодні роблять все, щоб не віддати Маріуполь. Вони (окупанти - УНІАН) рвуться з усіх напрямків. Ми ведемо запеклі бої, які не припиняються ні на хвилину", - додав він. Бойченко повідомив, що місто "залишається без електроенергії, немає тепла".

За його словами, ремонтники не бояться під обстрілами відновлювати інфраструктуру, щоб місто отримало електроенергію.

Вас також можуть зацікавити новини: