Після захоплення Маріуполя Росія зможе зробити сухопутний коридор до Криму, поділився західний генерал / фото REUTERS

Якщо влада Російської Федерації встановить контроль над містом Маріуполь, то зможе прокласти сухопутний коридор із захопленого Криму в Донецьку область.

У разі захоплення Маріуполя Україна залишиться без дуже важливого порту, а РФ це у багатьох аспектах вигідно, розповів Deutsche Welle австрійський генерал, колишній керівник Інституту зміцнення миру та управління конфліктами академії Національної оборони Збройних сил Австрії Вальтер Файхтінгер.

За його словами, якщо Маріуполь буде захоплено, російська сторона матиме контроль над великою безперервною територією від Херсона через маріупольську територію в Донецьку область і на Луганщину. 

Відео дня

"...І завдяки цьому вона зможе чинити величезний політичний тиск. Не виключено, що саме це є її метою для наступного етапу, де можна буде подумати вже не просто про переговори, а про мирні переговори", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого. Потім окупантам вдалося заблокувати Маріуполь. У місті з окупантами бореться "Азов".

У районі меткомбінату" Азовсталь" заблоковані захисники України та цивільні люди - на території підприємства є укриття.

За відомостями Генштабу Збройних сил України, супротивник не припиняв наносити артилерійські та авіаційні удари по місту.

У Маріуполі йшли запеклі бої з окупантами, "Азовсталь" практично зруйнована. Захисники міста сподіваються, що його деблокують політичним чи військовим шляхом.

За офіційними відомостями, у Маріуполі жертвами окупантів вже стали понад 20 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: