Без А-50 росіянам складніше організовувати масовані ракетні атаки / фото wikipedia.org

Знищення російського літака-розвідника А-50 матиме значний вплив на майбутні атаки росіян, сплутавши їм всі плани. Детальніше про це "24 каналу" розповів майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман

Він пояснив, що для того, щоб підготувати масований удар, треба серйозна підготовка - залучити різні підрозділи, зарядити літаки, видати польотне завдання. Також бажано це погодити з військово-морським флотом для того, щоб був одночасний запуск "Калібрів", Х-101, Х-555. Також це має погоджуватися з запуском "Шахедів", щоб вони були в необхідній точці, коли має прилетіти ракета.

"Звісно, без повітряної розвідки, без таких літаків (А-50) – росіяни можуть це зробити, але це вкрай важко. Ми точно сплутали їм карти. Я впевнений, що буде певна затримка в наступному масованому обстрілі", - зазначив експерт.

Відео дня

Водночас він вказав, що така затримка атак може мати і негативні наслідки.

"З іншого боку, ця затримка призведе до того, що вони використають більше ракет, ніж під час попередніх атак. Росіяни виробляють ракети. За місяць можуть виготовити до сотні – близько 70 – 80 ракет. Але під час паузи між цими ударами вони накопичують ракети", - розповів експерт.

Знищення А-50 - що відомо

Як повідомляв УНІАН, інформація про ліквідацію російського літака-розвідника А-50 з'явилася 14 січня. Вранці наступного дня цей факт офіційно підтвердив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Також він зауважив, що Повітряні сили завдали удару по ворожому борту Іл-22. Україна не називала зброю, якою завдала ударів по літаках.

Згодом російські засоби масової інформації інформували, що була ліквідована ціла група окупантів. Згадувалося знищення полковника, підполковника і двох майорів. Офіційно в Росії екіпаж А-50 вважається зниклим безвісти.

Вас також можуть зацікавити новини: