Євген Дикий спрогнозував, кого можна мобілізувати / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Мобілізація 2024 триває, і ветеран російсько-української війни Євген Дикий вважає, що не варто розраховувати на поповнення нашої армії громадянами, які не покинули територію Батьківщини.

Експерт в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що потрібно бути реалістами - у нашої держави "залишився мобілізаційний запас тільки з тих, хто все ще перебуває в Україні". За його словами, це можуть бути громадяни, які свідомо залишилися на рідній землі, і ті, "хто не зміг форсувати цю легендарну Тису (знаходиться на українсько-румунському кордоні, - Ред.)".

За словами співрозмовника, багато громадян України не розуміють, що є сучасний суспільний договір - якщо людина є громадянином країни, то має певний пакет прав, користується ними, і має свою державу захищати. "Ці речі не можна розривати, вони йдуть винятково в одному пакеті", - підкреслив аналітик.

Відео дня

Триває мобілізація в Україні 2024 - останні новини, які варто знати

В Україні схвалили закон, яким передбачено посилення мобілізаційних заходів. До набрання чинності цим документом (з 23 квітня до 18 травня) для чоловіків-українців призовного віку, які перебувають за кордоном, запроваджено обмеження - вони не зможуть отримати консульські послуги. Варто зазначити, що в новому законі про мобілізацію передбачено механізм, який дасть змогу чоловікам за кордоном оновити свої дані в ТЦК.

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що повернення на Батьківщину чоловіків призовного віку є питанням справедливості. Міністр наголосив, що чоловіки, які вирішили втекти зі своєї землі після початку повномасштабного вторгнення РФ, за кордоном "набули правового статусу і соціальних виплат у відповідних країнах тільки з однієї причини - вони є громадянами України".

Вас також можуть зацікавити новини: