Коваленко оцінив ситуацію на Херсонщині / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, DeepState

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що на лівому березі Херсонської області зростає сіра зона. Окупанти нічого не можуть із цим зробити – у ворога взагалі немає можливості там наступати. 

"Їхній рівень – висадка диверсійно-розвідувальних груп на правому березі, спроба висадки. Перебратися там для виконання якихось своїх диверсійних завдань і не більше. А те, що вони бомблять правий берег регулярно, то це тому, що на лівому березі чомусь неконтрольовано збільшується сіра зона, і вони з цим нічого не можуть вдіяти. Вона продовжує збільшуватися і у них страх великий. І великий страх ще тому, що на лівому березі група військ "Днепр" за своєю комплектацією, особовим складом і технікою має найгірші показники після групи військ оборони Криму, яка розміщена на півострові", – пояснив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Ще один важливий момент полягає в тому, що влітку росіяни перекинули майже всю боєздатну складову десантури до Запорізької області. Після цього в окупантів на Херсонщині "дійсно тривожно-тривожно". 

Відео дня

"Вони розуміють, що в разі якогось "движняка", досить-таки інтенсивного, утримати низку позицій просто не вийде. А сіра зона, яка вже підібралася навіть до адміністративних кордонів міст, тих самих Олешок, вона тим більше свідчить про те, що вони навіть не можуть контролювати свої позиції в цій сірій зоні, завдяки чому вона і розростається. Тобто ось він рівень, коли втрачається позиція там, де колись була твоя перша лінія оборони по лівому березі", – зазначив Коваленко. 

Війна в Україні: важливі новини 

За даними Генштабу, протягом доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. На Купʼянському напрямку ЗСУ відбили 10 ворожих атак, на Бахмутському росіяни намагалися атакувати в районі Кліщіївки. Наступати за підтримки авіації окупанти намагаються і в районі Авдіївки. 

Водночас Сили оборони змогли уразити пункти управління техніку окупантів – зокрема, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та 13 артилерійських засобів противника.

Вас також можуть зацікавити новини: