Пригожин заявив про вихід "вагнерівців" з Бахмута / скріншот

Заяви Євгена Пригожина про виведення "Групи Вагнера" з Бахмута і його жорстка критика на адресу Міноборони Росії є новим витком боротьби російських еліт між собою. Каталізатором стала атака безпілотників на Кремль, вважає військовий експерт Олександр Коваленко.

"Ниття Пригожина це в першу чергу словоблуддя, основною метою якого є дискредитація МО РФ і Генштабу РФ, тобто – удар по Шойгу і Герасимову. І Пригожин вже не в перший раз заявляє про те, що йому не дають снарядів і він буде виводити своїх терористів з Бахмута", – пише експерт.

Коваленко підкреслює, що ситуація зі снарядами у росіян погана по всій лінії фронту, але Бахмутське угруповання все ж забезпечується набагато краще від інших напрямків. Тому погрози Пригожина про виведення найманців з Бахмута Коваленко безпосередньо пов'язує з ударами по Кремлю 3 травня – щоб посилити ефект дискредитації військового керівництва РФ.

Відео дня

"Очевидно, що ми з вами зараз спостерігаємо за низкою атак по МО РФ і Генштабу РФ з боку конкуруючої організації, яка повністю хоче на себе перетягнути ковдру в зоні БД в Україні. І, всі ці заяви Пригожина це елементи великої гри проти Шойгу і Герасимова", - вважає експерт.

Крім того, Коваленко не виключає, що додатковим мотивом для Пригожина вивести найманців з Бахмута є побоювання, що найближчим часом ситуація на цій ділянці кардинально змінитися не в кращий для РФ бік.

"Але, залишати він його буде, попутно звалюючи неминучий провал бойових дій в районі міста на Шойгу і Герасимова. Тобто, одним пострілом намагається покласти відразу двох зайців. Ось тільки, як би самі "зайці" не почали стріляти раніше", – пише Коваленко.

Заяви Пригожина

Після недавнього удару безпілотників по Кремлю Пригожин жорстко розкритикував російських чиновників, які закликали до ударів відплати по Україні. Натомість він закликав покарати тих, хто проспав атаку БПЛА на Москву.

Після цього Пригожин розійшовся по-справжньому і почав матом крити керівництво Міноборони РФ, звинувачуючи їх у саботажі поставок снарядів для "Групи Вагнера", через що бойовики несуть колосальні втрати. 

Ну а сьогодні Пригожин оголосив, що 10 травня його бойовики будуть виведені з Бахмута, бої за який "вагнерівці" вели з літа минулого року.

Вас також можуть зацікавити новини: