Євген Дикий пояснив, чому мобілізація – не "проблема" військових / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

За мобілізацію в Україні відповідають не військові, їхня сфера відповідальності – як воювати з мобілізованим особовим складом. Про це заявив ветеран АТО, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий. 

"У нас від початку склалася спотворена комунікація. Тому що громадянська влада, політики явно не хочуть брати на себе моральну і політичну відповідальність за те, що нам треба ще мобілізувати дуже значну кількість людей", – зазначив він у коментарі Radio NV.

За його словами, влада намагається перекласти відповідальність за мобілізацію на військових – мовляв, якщо генерали хочуть когось забрати, то нехай пояснюють, чому. 

Відео дня

"Ми такі хороші, ми білі і пухнасті, ми нікого не хочемо відправляти на фронт. Генерали хочуть забрати того-Того, то нехай генерали і пояснюють, чому їм потрібні саме ці люди", – пояснив Дикий. 

При цьому те, як в армії з'являються люди – не справа генералів, стверджує ветеран АТО. Він наголосив, що "мобілізація – це проблема тилу, а як далі воювати з цими мобілізованими – це проблема армії".

"Якщо вже грубо говорити: кого і яким чином українське суспільство відправляє в армію – це не проблема армії, це не проблема генералів, Залужного зокрема", – резюмував він. 

Мобілізація в Україні: останні новини

25 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України вніс до Ради новий законопроект про вдосконалення мобілізації. Серед пропозицій, зокрема, зменшення призовного віку з 27 до 25 років, виключення з переліку висновків військово-лікарських комісій висновку про обмежену придатність до військової служби.

Крім того, передбачені механізми для звільнення з військової служби. Під час воєнного стану військовослужбовці можуть бути звільнені з військової служби в тому числі за віком або за станом здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: