Гаубиця M777 / US Army

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не відстежує озброєння, яке поставляється Україні. Однак у відомстві впевнені, що вся військова допомога використовується тільки для захисту від російської агресії.

Такі заяви зробив старший представник Пентагону під час недавнього брифінгу. Основні тези з виступу були опубліковані на офіційному сайті Міноборони США.

"Ми не відстежуємо зброю. І, чесно кажучи, ми впевнені, що українці [правильно] використовують зброю, яку ми їм надали, і не бачили жодних ознак того, що ця зброя була спрямована кудись ще, крім як на боротьбу з росіянами", — заявив старший представник Пентагону.

Відео дня

Нагадаємо, 12 липня видання Financial Times випустило матеріал про побоювання НАТО і ЄС щодо потенційної контрабанди Західної зброї з України. Джерела повідомили порталу, що з Києвом ведуться бесіди про створення системи відстеження військової допомоги.

На публікацію відповів міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, у держави немає причин вивозити зброю, адже нам потрібно вижити.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: