Російські окупанти продовжують викрадати людей в Мелітополі / фото ua.depositphotos.com

Мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров заявив, що в місті росіяни продовжують викрадати місцевих мешканців.

Як він розповів у коментарі Радіо Свобода, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого окупанти викрали понад 700 жителів Мелітополя.

За даними Федорова, на сьогодні в полоні російських окупантів перебувають понад 100 мешканців міста. Він також зазначив, що в Мелітополі спостерігаються нові хвилі викрадень людей.

Відео дня

"Після кожної вдалої спроби наших сил опору ліквідувати окупантів та колаборантів, рашисти оточують райони та проводять обшуки. Якщо людина вдома має щось українське – чи то прапор, чи то одяг із символікою – людину викрадають, до неї застосовуються тортури", – наголосив Федоров.

Водночас Федоров зауважив, що колаборанти із тимчасово окупованих територій Запорізької області "біжать як щури з корабля".

Ситуація в Мелітополі: що відомо

Як повідомив мер окупованого міста Іван Федоров, у мелітопольські катівні окупанти привозять новомобілізованих для того, щоб тренувати їх бити цивільних. Він додав, що тортури місцевого населення посилюються, деякі мешканці перебувають у катівнях вісім місяців.

Крім того міський голова Іван Федоров зазначив, що російські окупанти в Мелітополі та Мелітопольському районі заселяються у відібрані в місцевих жителів будинки, дитячі садочки і школи.

Раніше боєць "Легіону Свободи" Нацгвардії Костянтин Денисов заявив, що в Мелітополі через постійні успіхи партизанів окупанти почали підготовку до можливого так званого "трибуналу".

Вас також можуть зацікавити новини: