Експерт прогнозує нові удари ЗСУ по ворогу / фото ua.depositphotos.com

Новий переломний момент у війні з Росією настане ближче до осені, перший трапився після вигнання окупантів з території північних областей України.

Таку думку озвучив військовий експерт Володимир Мартиненко, передає "Сьогодні".

"Переломний момент почався тоді, коли окупанти почали відступати від Київської, Чернігівської, Сумської областей. Зараз є другий переломний момент - це постачання високоточного озброєння, яке здатне знищувати противника на далеких дистанціях. Це озброєння планується поставити нам в серпні", - говорить експерт.

Відео дня

Він також уточнив, що інформація про постачання нової зброї для ЗСУ публікується вже тоді, коли вона активно використовується на фронті. До серпня, прогнозує Мартиненко, ворогу загрожують руйнівні удари з боку українських захисників.

За словами експерта, на Донбасі зараз вистачає українських сил для оборони Слов'янська, Краматорська та Бахмута - рубежі на цих ділянках шикувалися давно.

"Зброї не може бути достатньо, зброї ніколи не буває достатньо, вона потрібна ще і ще. Та зброя, яка там є, здатна завдавати величезної шкоди противнику. Наскільки ефективно це буде відбуватися і скільки цього озброєння там - це закрита інформація, говорити про це ми будемо за результатами знищення противника. Це відбудеться досить скоро, бо окупанти намагаються просуватися в бік Бахмута, Слов'янська, Краматорська, Сумського напрямку, у них слабо що виходить", - пояснює Мартиненко.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти проводять ротацію і намагаються відправити на фронт невмотивовані підрозділи.