Росіяни наступають біля Авдіївки / фото Telegram / Віталій Барабаш

Авдіївка наразі залишається однією з найскладніших ділянок фронту. По всьому периметру навколо міста зростає кількість бойових дій.

"Раніше там було три напрямки наступу противника. Ми говорили про напрямок з півночі, де йшлося про утримання ворога у зоні Степового, це власне північні підступи до Авдіївки. Але зараз основна динаміка розвивається на півночі самого міста, де є просування противника до ділянки, яка розташована, умовно кажучи, між Коксохімом та самою Авдіївкою. Там ворог у вихідні дні здійснив певне просування, використовуючи погану погоду, через яку розвідка була ускладнена, артилерія працювала менше", - розповів в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За словами експерта, від ділянок, де точаться бої залишається десь півтора кілометра або менше до основної траси, яка є логістичним шляхом для самої Авдіївки. Там зараз ведуться активні бойові дії - ЗСУ намагаються утримати позиції та вибити окупантів з цієї ділянки.

Відео дня

"Але крім півночі, ворог, використовуючи перевагу у живій силі та техніці, так само здійснював атакувальні дії на сході, це зона Донецької фільтрувальної станції. Там відбуваються спроби противника тиснути на нашу оборону. Найскладніша ситуація – рух на Авдіївку з півночі. Далі все буде залежати від наявності сил та резервів з українського боку, активності з російської сторони. Зараз маємо один з найскладніших періодів в обороні Авдіївки, бо ворог намагається з усіх напрямків здійснювати наступальні дії. Наші захисники вже 4 місяці достатньо ефективно утримують Авдіївку та завдають противнику колосальних втрат", - підсумував Згурець.

Оборона Авдіївки

Спікер 47-ї бригади Дмитро Лазуткін з позивним "Магура" заявив, що ЗСУ на Авдіївському напрямку відбивають атаки російських окупантів, які намагаються захопити стратегічний об’єкт - місцевий хімічний завод.

Окупанти в Авдіївці продовжують вдаватися до "м’ясних штурмів", кидаючи в бій все нові й нові резерви, щоб захопити місто. Водночас Сили оборони вперто перемелюють резерви росіян, тому тримати Авдіївку зараз вигідно, зазначив ветеран АТО Євген Дикий.

Вас також можуть зацікавити новини: