Окупанти вкотре обстріляли Енергодар, є постраждалі / фото zoda.gov.ua

Російські загарбники обстріляли місто Енергодар Запорізької області поблизу ЗАЕС. Унаслідок обстрілу загинув працівник Запорізької АЕС та собака, якого він вигулював.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Дмитро Орлов.

14 серпня вбивчі провокації, що свідомо чинять окупанти, забрали в Енергодарі ще одне людське життя – зазначив він.

Як згодом повідомили в "Енергоатомі", загиблим виявився працівник Запорізької АЕС, майстер цеху Максим Марко.

Ще двоє енергодарців отримали поранення і наразі доправлені до спеціалізованої медико-санітарної частини Енергодару – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Влада Енергодара закликала містян бути обережними та обмежити перебування на вулицях міста. За свідченнями місцевих, з району паркової зони в бік Запорізької АЕС та промислової території знову ведуться обстріли.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня російські загарбники обстріляли промисловий майданчик Запорізької атомної електростанції, ворог потрапив у високовольтну лінію зв'язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС - Запорізької теплової електростанції.

Пізніше стало відомо про обстріли житлових кварталів Енергодара (місто залишилося без води і світла) та про новий удар по території біля АЕС. В "Енергоатомі" попередили про серйозну загрозу витоку водню і розпилення радіоактивних речовин.

За словами інженера станції, дії окупантів на ЗАЕС можуть призвести до ядерної катастрофи, оскільки у разі знеструмлення станції охолоджувальна система може вимкнутися.

Вас також можуть зацікавити новини: